Apple en Microsoft wisselen van stuiver

Vorige week heeft Apple een reeks nieuwe laptops aangekondigd. Niet iedereen was daar blij mee. Het heeft namelijk heel lang geduurd voordat er deze nieuwe reeks aan Macbook Pro’s werd getoond en nu ze er zijn, blijken de technische specificaties en limitaties ondermaats. Oh, en de prijzen zijn flink omhoog gegaan. De professionele gebruiker voelt zich nogal gepasseerd (ook al is de prijs voor die doelgroep secundair) en de reacties zijn niet mals. Dat er dan wel weer een schermpje in het toetsenbord is ingebouwd laat de meesten koud.

Begin van het einde voor appeltjes? Zo snel zal het ook weer niet gaan, maar als de meest fanatieke groep (die nooit heeft gezeurd over prijzen en je merk populair heeft gemaakt) ineens je laptop niet meer zo leuk vindt, is er wel iets mis.

Des te harder dus de donderslag die bij de impopulaire concurrent Microsoft klonk: de nieuwe Surface Studio is een gigantisch tekentablet en computer ineen met een innovatieve draaiknop. Hoge prijs, maar diezelfde professionele gebruikers krijgen het hier een beetje warm van. Bekijk zelf de video maar eens; je weet misschien niet wat je er mee moet, maar uitproberen wil je het op z’n minst.