Populaire Tweet

Per ongeluk de schijnwerpers inlopen is fascinerend. Al was het alleen maar om te zien hoe andere mensen er op reageren. Zo tweette ik vorige week onderstaande afbeelding (die mijn zus had doorgestuurd) met daarbij de tekst “Wat.” Had de politie dit nu echt gemaakt?

Bewerkte foto
Bewerkte foto

Nee dus. Ook ik was even niet wakker genoeg om op te merken dat het extra, witte balkje met het politielogo de woorden “wordt beroofd” verborg. Dat was gelukkig binnen enkele minuten opgelost.

Maar dat deert de rest van het internet niet. Sindsdien krijg ik een stroom aan notificaties binnen over mensen die de afbeelding retweeten, leuk vinden en er commentaar op hebben. Op Twitter zit de afbeelding over de 700 retweets heen, maar ik heb hem ook doorgezet zien worden op Dumpert, Upcoming en Facebook (met cijfers die 700 in het niet doen vallen).

‘Tis vooral interessant om te zien hoe iedereen de afbeelding voor z’n eigen spin gebruikt: extreem rechtse opmerkingen had ik (helaas) wel verwacht, maar dat ook de linkervleugel het gebruikte om op te merken hoe rechts Nederland geworden is met dit soort ‘grappen’ deed me toch ook weer even nadenken. Het merendeel lijkt er toch vooral de humor van in te zien.

↳ Vincent Leeuw on Twitter: “Wat. https://t.co/aeMtoICk7y”